Cvijanović: Nikakva odluka PIK-a neće pomoći, samo unutrašnji dogovor

75
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da nikakva odluka Savjeta za implemetnaciju mira neće pomoći da se riješi bilo koji problem u BiH, već samo unutrašnji dijalog i dogovor.

Na pitanje Srne da prokomentariše vanredno zasjedanje PIK-a povodom usvajanja Nacrta zakona o VSTS-u Republike Srpske, Cvijanović je rekla da bi im pametnije bilo da su podstakli na unutrašnji dijalog i pomogli da se dođe do rješenja koje će relaksirati odnose i biti po volji svih, nego što smišljaju kako će ponovo na ovaj ili onaj način djelovati umjesto domaćih institucija.

Ona očekuje, kako je istakla, tradicionalno loš pristup, nerealan, ignorantski prema potrebama multietničke države i navijački kao što se to vidjelo mnogo puta.

– Neće pomoći nikakva odluka PIK-a da se riješi bilo koji problem, već samo unutrašnji dijalog i dogovor. Tako da nema tu šta ni da se komentariše. Podstaknite Bošnjake da pričaju sa svojim sunarodnicima Srbima i Hrvatima i konačno urede zajedničku državu zajedničkim snagama. To mi je jedina poruka i komentar – rekla je Cvijanović.