Cvijanović: Njegovati sjećanje na borce, čuvati i jačati Srpsku

26
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Cvijanović je istakla da su, vođeni idealima slobode, pravde i ravnopravnosti, pripadnici Vojske Republike Srpske sa velikom hrabrošću i odlučnošću branili svoj narod i vjekovna ognjišta, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

– Ovo je poseban dan kada se sa najvećim poštovanjem i pijetetom sjećamo onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas uživamo, a posebno na borce koji su svoje živote i dijelove tijela utkali u temelje Republike Srpske. Neka im je vječna slava i hvala, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sjećanja na borce koji su nam donijeli slobodu i mir, čuvamo i jačamo Republiku Srpsku za buduća pokoljenja – istakla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske uputila je čestitku u svoje i u ime građana Republike Srpske u uvjerenju da „ćemo okupljeni oko Republike Srpske radi njenog očuvanja, stabilnosti i razvoja, biti jedinstveni“.