Cvijanović: Omiljeni mudžahedinski kum Mehmedović širi mržnju, zbog takvih kao on budućnost BiH krajnje neizvjesna

12
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da Šemsudin Mehmedović, omiljeni mudžahedinski kum, zaštitnik i logističar ponovo širi mržnju i plasira laži u javnom prostoru.

Na pitanje da prokomentariše Mehmedovićevu izjavu da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik može, kako je rekao, da kupi samo kartu u jednom smjeru, te da je on „samo prolazna opasnost, jedna od mnogih koje su završile na crnoj strani istorije“, Cvijanović je odgovorila da je Milorad Dodik u ovoj zemlji svoj na svome, a Mehmedović kartu u jednom smjeru može da kupi samo onima koje je 90-ih po Tešnju dočekivao, a zatim im potpisivao državljanstva.

– Mehmedović je posljednji u BiH koji može da govori o „crnoj strani istorije“, jer se na tim stranicama nalaze i njegovo, kao i brojna njemu bliska imena. Mehmedovićevi štićenici iz afroazijskih zemalja sijali su smrt po BiH, odsijecali glave Srbima i protjerivali ih sa njihovih vijekovnih ognjišta – naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla za Srnu da su o Mehmedovićevoj mračnoj ratnoj i postdejtonskoj ulozi pisali vodeći američki mediji, kao što su „Vašingotn post“ i „Njujork tajms“.

– Sve dok ljudi poput Mehmedovića ispred sebe imaju mikrofone, preko kojih vrijeđaju i prijete Srbima, do tada niko ne treba da se čudi zašto je sadašnjost u BiH sumorna, a njena budućnost krajnje neizvjesna – konstatovala je Cvijanović.