Cvijanović: Opredjeljenje za jačanje bezbjednosnih kapaciteta Srpske

36
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Banjaluci da su institucije Srpske opredijeljene da jačaju bezbjednosne kapacitete Republike, na koju svi treba da budu ponosni.

– Cilj mora biti očuvanje Republike, da bude jaka, stabilna, neupitna i jedino mjesto za život svih nas – poručila je Cvijanović u obraćanju kadetima, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske promovisalo u Centru za obuku u Zalužanima.

Ona je naglasila da građani Srpske imaju povjerenje u policiju znajući da ona štiti ustavni poredak Republike, bezbjednost i građane, zbog čega institucije moraju da vode računa o primanjima i uslovima u kojima radi policija.

Foto: SRNA

Predsjednica Srpske je napomenula da su institucije Srpske godinama unazad radile na stvaranju boljih pretpostavki za rad policije, što se vidi kroz opremljene policijske stanice, Centar za obuku, transformaciju u obrazovanju, nabavku potrebne opreme za rad policajaca.

– Išli smo u korak sa potrebama naše policije. Voljela bih da kažem da su pred vama laki zadaci, ali smo svjesni da je Republika Srpska prioritet svih i da je njena bezbjednost najbolja pretpostavka za svaki drugi razvoj. Znam da građani cijene sve što činite za njih. Od postanka Srpske uvijek je bilo velikih izazova, novih kriza, ali molim vas da razumijete da i u teškim političkim procesima naši građani računaju upravo na vas – istakla je Cvijanović.

Foto: SRNA

Ona je čestitala i roditeljima kadeta, jer trebaju da budu ponosni na njih.

Nakon obraćanja Cvijanović, kadeti su položili zakletvu.

Foto: SRNA

Svečanosti promocije 325 kadeta prisustvovali si i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Foto: SRNA