Cvijanović: Poboljšani uslovi u obrazovnom sistemu u Srpskoj

6
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su veoma poboljšani uslovi u obrazovnom sistemu u Republici Srpskoj, što je rezultat predanosti i posvećenosti institucija Srpske.

– Ponosna sam na to što vidim u obrazovnom sistemu u Republici Srpskoj, kao i na posvećenost prosvjetnih radnika djeci koju obrazuju i vaspitavaju uz njihove porodice – rekla je novinarima Cvijanovićeva nakon što je posjetila banjalučku Osnovnu školu /OŠ/ „Zmaj Jova Jovanović“ povodom početka nove školske godine.

Ona je istakla da je veoma važno što OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ svake godine ima više đaka i što je renovirana, za šta su institucije Srpske u prethodne četiri godine izdvojile više od 1,1 milion KM.

– Škola je renovirana u skladu sa energetskom efikasnosti, obnovljeno je grijanje i dobijene su elektronske učionice. Institucije Srpske će nastaviti da pomažu, jer rukovodstvo ove škole predano radi na poboljšanju uslova za đake i nastavnike – dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je đacima čestitala početak školske godine u Republici Srpskoj.

Direktor OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ Dijana Bogdanović naglasila je da je u ovu školu u novoj školskoj godini upisano 60 prvačića.

– Svečano smo danas dočekali naše đake, a posebno prvačiće. Naša škole svake godine ima više upisanih đaka što je veoma značajno. Uspjeli smo da obnovimo zgradu škole, za šta je uloženo 1,5 miliona KM, a sredstva su obezbijedili Vlada Srpske i Svjetska banka – rekla je Bogdanovićeva.

U Republici Srpskoj danas je počela nastava za oko 118.000 učenika.