Cvijanović posjetila porodicu Vojaščuk u mjestu Opsječko

192
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je porodicu Vojaščuk u mjestu Opsječko u opštini Čelinac.

Iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno je 20.000 KM pomoći za obnovu kuće ove porodice.

Riječ je o porodici ratnog vojnog invalida.

Zajedno sa Cvijanovićevom ovu porodicu su posjetili i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i načelnik opštine Vlado Gligorić.

Foto: SRNA

Cvijanović: Institucije Srpske usmjerene na potrebe građana

Cvijanović je poručila da su republičke institucije, u saradnji sa lokalnim zajednicama, usmjerene prema potrebama građana i da takva zajednička aktivnost postiže dobar uspjeh.

– Želim da pomažemo i u narednom periodu i da izlazimo u susret potrebama naših građana – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon posjete porodici demobilisanog borca Ace Vojaščuka iz čelinačkog mjesta Opsječko, za čiju obnovu kuće je iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno 20.000 KM.

Ona je navela da su iz budžeta predsjednika Srpske izdvojena i određena sredstva za izgradnju jednog hrama u Čelincu.

– Ova mjesna zajednica ima perspektivu i lokalna vlast se potrudila da stvari dobro funkcionišu i kada je riječ o infrastrukturi. Ima još nekih ambicioznih planova za naredni period – navela je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Pašalić: Resorno ministarstvo obezbijedilo plastenik

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno ministarstvo za porodicu Vojaščuk obezbijedilo plastenik.

– Drago mi je da je proizvodnja već zasnovana. Obezbijedićemo i određeni sjemenski i sadni materijal i stručnu pomoć kroz savjetodavni rad – poručio je Pašalić.

Gligorić zahvalio predsjedniku Srpske za podršku

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić zahvalio je predsjedniku Srpske za podršku mještanima ove opštine kojima je pomoć potrebna.

– Opsječko je mjesna zajednica koja ima perspektivu, doseljavaju se ljudi i grade se kuće, a lokalna zajednica stvara preduslove za to – rekao je Gligorić.

Demobilisani borac Aco Vojaščuk, koji živi sa suprugom i dvoje maloljetne djece, zahvalio je Cvijanovićevoj i Pašaliću za pomoć.

Cvijanovićeva, Pašalić i Gligorić su nakon posjete porodici Vojaščuk posjetili Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Opsječkom.