Cvijanović: Prekategorisati most između Novog Grada i Dvora

31
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Vlade Hrvatske u Petrinji istakla potrebu da se uđe u proces prekategorizacije mosta koji povezuje Novi Grad i Dvor, kako bi služio i za putnički i za teretni saobraćaj.

– Tu smo već preduzeli određene početne aktivnosti i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti da vratimo taj most u fukciju, na način da bude i za putnički i za teretni saobraćaj, kao i ranije – rekla je Cvijanović.

Cvijanović je navela da predstoji sanacija mosta, nakon čega će se steći uslovi da se ponovo adekvatno kategoriše.

– Raduje me što postoji volja i Republike Srtpske i BiH, ali i Hrvatske, da zajedno radimo na tom pitanju, razumjevši da je to važno za građane i privredu – poručila je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je navela da je na sastanku bilo riječi i o određenim infrastrukturnim projektima, kakav je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, koji bi trebalo da bude završen u roku.

– Ključna stvar za nas u Republici Srpskoj jeste da se završi gradnja mosta u Gradišci, što bi trebalo biti za nekih godinu i po. Ostaje taj veliki poduhvat na hrvatskoj strani kada je u pitanju izgradnja pristupnih saobraćajnica – rekla je Cvijanović.

Istakla je da taj projekat doživljava kao nešto što treba da omogući građanima i privrednicima brzu komunikaciju, smanjenje troškova, te rasterećenje saobraćaja u Gradišci.

– Dožiljavam to i kao znak dobre volje da se infrastrukturno povezujemo – napomenula je Cvijanović.

Prema njenim riječima, ovo je zajednički poduhvat kompanija iz Republike Srpske i Hrvatske, koje su pokazale sposobnost da na ovako velikim infrastrukturnim projektima rade uprokos pandemiji i svim izazovima koje su se nametnuli u prethodnoj godini.