Cvijanović: Radimo ispravan posao za Republiku Srpsku

27
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine da je o svim ključnim pitanjima neophodno srpsko jedinstvo i da sadašnja vlast radi ispravan posao za Srpsku.

– Za jedinstvo sam o mnogo važnim pitanjima, među kojima je poljoprivredno zemljište. Sigurna sam da ono što sada govorim građani više razumiju od onoga što kaže opozicija – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je za opoziciju normalno da za nekoga kaže da je lopov.

– To nije normalno. Za građane Republike Srpske je dobro da živimo u pravnoj državi i da u Ustavnom sudu BiH nema stranih sudija – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Govoreći o sastanku koji je organizovala sa zvaničnicima iz Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu, Cvijanovićeva je navela da je opozicija podržala zaključke koji su doneseni.

– Ono što kaže o sastanku Igor Crnadak (PDP) nije tačno. Nakon sastanka sam razgovarala o svemu sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem i liderom PDP-a Branislavom Borenovićem. Vama je bilo važno da u prvoj fazi budete dio zaključaka zato što ne bi izdržalo test javnosti da ste bili protiv – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je bezobrazno ponašanje opozicije nakon usvojenih zaključaka.

– Osjećamo se politički ispravno kada govorimo o Ustavnom sudu BiH. PDP i SDS su pokazali nedosljednost i žalim zbog toga, jer postoje neke teme u kojima nije važno šta o kome misli, nego nas moraju držati mobilisanim – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je opozicija politički nemoćna, jer samo govori o privatnim stvarima političkih neistomišljenika, što pokazuje da nema ništa politički da ponudi.