Cvijanović sa Guteresom: Saradnja institucija u BiH sa UN veoma dobra

10
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja institucija u BiH sa Ujedinjenim nacijama veoma dobra, te istaknut značaj zajedničkog djelovanja sa ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava savremeni svijet.

Ovom prilikom, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, procesom formiranja vlasti, kao i dodjelom kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ukazala je na važnost intenziviranja dijaloga domaćih političkih aktera sa ciljem sprovođenja važnih reformskih procesa i daljeg napretka na evropskom putu.

Cvijanovićeva je izrazila punu opredijeljenost ka očuvanju mira i stabilnosti, kao i dosljednom poštovanju normi i principa unutrašnjeg i međunarodnog prava od strane svih relevantnih aktera u BiH.

Cvijanovićeva je danas u Njujorku učestvovala na Konferenciji o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije „Voda za održivi razvoj“ za period 2018-2028. godine.