Cvijanović sa predsjednikom Kipra: Nadam se da će BiH do kraja godine dobiti kandidatski status

65
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je predsjedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadisu danas u Tirani da se nada da će BiH do kraja godine dobiti kandidatski status za članstvo u EU, te da će na putu ka tom cilju imati podršku Kipra.

– Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva upoznala je sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši očekivanje da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti – naglasila je Cvijanovićeva.

Tokom sastanka, na marginama samita EU-Balkan u Tirani, razgovarano je i o procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je konstatovano da su odnosi BiH i Republike Kipar veoma dobri, te da postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju ekonomskih veza i drugih oblika saradnje.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ovom prilikom srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH zahvalila je predsjedniku Republike Kipar na čestitki povodom stupanja na dužnost, kao i na pozivu za posjetu koji je upućen tim povodom.

Cvijanovićeva učestvuje na samitu EU-Balkan u Tirani, gdje ju je dočekao albanski premijer Edi Rama.

Ona je zajedno da liderima zemalja Balkana, kao i predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i predsjednikom Evropske komisije Ursulom von der Lejen prisustvovala potpisivanju deklaracije o romingu između EU i regionalnih telekom operatera.

Cvijanovićeva se susrela i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.