Cvijanović: Sa prijema zajedno šaljemo poruke mira

18
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je na božićnom prijemu u Banjaluci da je ovo vrijeme kada se trebaju poslati poruke mira, te istakla da je ponosna što je Srpska otvoreno društvo u kojem svi slobodno mogu da upražnjavaju svoju vjeru.

– Izražavam zahvalnost potpredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davoru Pranjiću što nas je okupio da zajedno pošaljemo poruke mira i želje za dobru porodičnu sreću svakog čovjeka u Srpskoj – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je čestitala svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti Božić, uz želje da ga proslave u miru, sreći i zdravlju sa svojim porodicama.

– Ovo je vrijeme kada se trebaju poslati poruke mira. Ponosna sam što je Srpska otvoreno društvo u kojem svi mogu da upražnjavaju svoju vjeru slobodno, da bez bilo kakvih administrativnih ili drugih barijera sa ponosom kažu šta jesu, a da zbog toga ne trpe bilo kakve sankcije ili odvajanja u društvu. Suština ovog današnjeg okupljanja je da pokažemo da je to Republika Srpske – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da žele zajedno da praznuju, ali i da rade na izgradnji bolje budućnost za sve generacije.

Osim Cvijanovićeve, prijemu su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske.

Božićnom prijemu su prisustvovali i predsjedavajuća Savjeta minstara Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Lidija Bradara, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Prijem je održan u restoranu Narodne skupštine Republike Srpske.

Katolični vjernici proslavljaju Božić 25. decembra.