Cvijanović sa Reljićem: Od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabdijevanja prema Knežici

38
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je u Kozarskoj Dubici od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabijevanja prema Knežici, te da će u realizaciji tog projekta biti ubrzane sve aktivnosti koje su u toku.

– Mi tamo imamo izvođača i projekat je u toku, ali u suštini to je nešto što naši mještani očekuju i sigurna sam da će se to i desiti – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je zadovoljna činjenicom da je u Kozarskoj Dubici u prethodnom periodu bilo intervencija i kada su u pitanju škole, vrtići i putna infrastruktura.

– Suštinski je važno da se ovdje riješi pitanje privremene saglasnosti za rad međunarodnog graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, koja se daje na tri mjeseca. Treba da dobijemo trajnu saglasnost i da na taj način ta komunikacija bude neometana veza sa EU – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da će opština Kozarska Dubica imati podršku i ubuduće u svim projektima koji su vezani za lokalnu i komunalnu infrastrukturu, te sanaciju školskih objekata, nadogradnju vrtića ili bilo šta drugo.

– Stajaće iza toga republičke institucije kao što stojimo uz sve druge opštine koje su izdržale neko teško vrijeme u prethodnom periodu. Sigurno dolaze puno bolja vremena za Dubicu – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je novinarima potvrdila da su na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem sa zadovoljstvom sumirane aktivnosti koje su se sprovodile u prethodnom periodu, te istakla da je opština danas mnogo stabilnija nego ranije, zahvaljujući i intervencijama Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, ali i angažovanjem lokalne uprave i načelnika.

Predsjednik Srpske najavila je da će u Kozarskoj Dubici biti nastavljeni i projekti saniranja ulica i lokalnih puteva.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je Cvijanovićevoj i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji na velikom doprinosu u rješavanju finansijskih problema koje je opština Kozarska Dubica imala u ranijem periodu.

– Opština bi teško stala na noge u ekonomskom, odnosno finansijskom smislu, da nije bilo podrške institucija, Vlade i zvaničnika Republike Srpske – rekao je Reljić novinarima.

On je potvrdio da su tema sastanka bili projekti na području opštine u oblasti vodosnabdijevanja, putne i druge infrastrukture i granični prelaz u Kozarskoj Dubici.

– Radilo se stvarno mnogo toga i koristim priliku da zahvalim predsjednici Republike Srpske u lično ime i u ime građana Kozarske Dubice na pomoći koju su opštini ukazali prethodnih godina – rekao je Reljić.

On je dodao da je siguran da ta pomoć neće izostati i u budućem periodu.