Cvijanović sa senatorima o političkim izazovima u Srpskoj i BiH

117
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa senatorima i članovima Komiteta za spoljne poslove, Ronom Džonsonom i Džin Šahin, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

Tokom sastanka, predsjednica Srpske upoznala je senatora Džonsona i senatorku Šahin sa trenutnim političkim izazovima u Republici Srpskoj i BiH, te drugim aktuelnim temama.

Ovom prilikom, Cvijanović je izrazila punu opredijeljenost institucija Srpske za očuvanje mira i stabilnosti, posvećenost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i očuvanju nadležnosti i ustavnog kapaciteta Republike Srpske.

Cvijanović je ocijenila da je za prevazilaženje trenutne političke krize i rješavanje otvorenih pitanja koja opterećuju odnose u BiH, neophodno razumijevanje i unutrašnji dijalog domaćih političkih aktera, bez uplitanja sa strane, navodi se u saopštenju.

U nastavku radne posjete Sjedinjenim Državama, predsjednica Srpske sastaće se sa kongresmenom Ro Kanom, specijalnim predstavnikom SAD za Balkan Gabrijelom Eskobarom, te predstavnicima civilnog sektora, instituta i privredne zajednice.

Predsjednica će se sastati i sa predstavnikom „Džerman maršal fonda“ Džonatanom Kacom i Svjetskog jevrejskog kongresa Markom Levinom.