Cvijanović: Saracin je iskazao svoj neprijateljski stav prema Srpskoj, podrškom Šmitu podriva demokratski razvoj BiH

17
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za da ne vjeruje u dobre namjere specijalnog izaslanika njemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina, koji je, kako je istakla, svoj neprijateljski odnos prema Republici Srpskoj iskazao na različite načine.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Saracina da „Njemačka nema ništa protiv Republike Srpske“ i da žele dobro svim građanima BiH, Cvijanović je kratko prokomentarisala da ne vjeruje čak ni u njegove dobre namjere prema BiH, jer favorizuje bošnjačku političku agendu, bez želje da razumije realnosti u BiH i bez želje da iskaže jednak tretman prema svim konstitutivnim narodima u BiH.

Kada je riječ o Saracinovoj izjavi da Njemačka podržava rad Kristijana Šmita, Cvijanović je rekla da time što podržava Šmita, Saracin podriva demokratski razvoj BiH i nipodaštava njene demokratski izabrane institucije, jer misli da jedan neizabrani stranac može da djeluje iznad tih institucija.

– Njegova vlada je pristrasna, neobjektivna i apsolutno negativna prema srpskom narodu i Republici Srpskoj – konstatovala je Cvijanović.