Cvijanović: Smrću Arija Livnea Srpska izgubila velikog prijatelja

50
Foto: SRNA

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog senatora Republike Srpske, predsjednika Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnjeg specijalnog predstavnika i šefa Privrednog predstavništa Republike Srpske u Izraelu Arija Livnea, istakavši da je njegovom smrću Srpska izgubila velikog prijatelja i izuzetnog čovjeka.

– Sa velikom tugom i žaljenjem primila sam vijest o smrti Arija Livnea. Iza svačijeg odlaska ostaje praznina, a kada odu najveći, tu prazninu je teško popuniti. Ari Livne je jedan od takvih – istakla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je naglasila da je Republika Srpska izgubila izuzetnu ličnost i velikog čovjeka koji je kroz svoj bogat, ali i težak život, obavljajući mnoge dužnosti, nebrojeno puta pokazao i dokazao da je prijatelj našeg naroda i poštovalac Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

– Uspomena na, biću slobodna da kažem, našeg čika Arija, ostaće zauvijek sačuvana u srcima njegove porodice, kao i svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo, volimo i poštujemo – navela je predsjednica Republike u telegramu saučešća.

Cvijanović je izraze poštovanja i najdubljeg saučešća porodici Livne uputila u ime građana Republike Srpske i u svoje ime.

Predsjednik Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnji specijalni predstavnik i šef Privrednog predstavništa Republike Srpske u Izraelu Arie Livne umro je u Jerusalimu u 99. godini.