Cvijanović: Srpski narod dao nemjerljiv doprinos u slamanju fašizma

7
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je u čestitki građanima Republike Srpske i BiH, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, da je slobodarski srpski narod, uz veliku žrtvu i ogromno stradanje, dao nemjerljiv doprinos u slamanju zla fašizma i nacizma.

– Dan pobjede nad fašizmom, kada je nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu, obilježavamo sa ponosom i iskazujemo ogromno poštovanje prema hrabrim oslobodiocima i hrabrom narodu koji se digao protiv zla koje je prijetilo cijelom čovečanstvu – navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je u neravnopravnoj borbi protiv te mračne i ubilačke ideologije dvadesetog vijeka, slobodarski srpski narod, uz veliku žrtvu i ogromno stradanje, dao nemjerljiv doprinos u slamanju zla fašizma i nacizma.

– Njegova žrtva kolektivno nas obavezuje da čuvamo vrijednosti predaka čije su tekovine proistekle iz antifašističke borbe, njegujemo sjećanje na herojsko vrijeme i slavnu prošlost i još snažnije čuvamo i poštujemo mir i teško stečenu slobodu – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.