Cvijanović u Berkovićima: Potrebna čvrsta povezanost sa republičkim institucijama

5
Foto: SRNA

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je večeras da stanovnici Berkovića zaslužuju da budu čvrsto povezani sa republičkim institucijama koje predvodi SNSD.

– Mala mjesta poput Berkovića zaslužuju punu pažnju, zaslužuju lokalnu vlast koja će znati da se obrati republičkim vlastima, što, nažalost, sada nije slučaj i zbog toga ispaštaju građani. Došli smo da pokažemo dobru volju, ali i da objasnimo građanima da smo tu za njih za njihove potrebe, ali da je neophodno da sarađuju – rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da će njen osnovni zadatak kao srpskog člana Predsjedništva BiH biti da štiti poziciju Republike Srpske i njene interese, za šta je Ustav dao mehanizme da se ponašaju na taj način.

– Moja pozicija je vrlo jasna, Republika Srpska ima svoja prava, ona crpi svoja prava i ona moraju biti zaštićena. Ljudi koji su izabrani na pozicije moraju da se ponašaju u skladu sa zaštitom tih prava – rekla je Cvijanovićeva.

Petrović: Berkovići zaslužuju bolje i mogu bolje

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Luka Petrović rekao je novinarima prije tribine da Berkovići zaslužuju bolje i mogu bolje, te da ovog puta treba da odaberu pravu listu za Narodnu skupštinu, Predstavnički dom parlamenta BiH, kao i pobjednički tandem Milorad Dodik za predsjednika Srpske i Željka Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Berkovići će vidjeti šta znači imati pravu vlast, vlast koja je radna, vrijedna, a ne onu vlast koja priča, uvodi strahovladu u Berkovićima, ne dozvoljava narodu slobodu kretanja, a svi znaju o čemu pričam – rekao je Petrović.

Foto: SRNA

Tribini u Berkovićima prisustvovao je i kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik.