Cvijanović u Bijeljini: Imovina je naša i nećete nam oduzeti ono što nam pripada

5
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras da je ponosna na Republiku Srpsku, njene institucije i na narod koji, kako je navela, uvijek prepozna opasnost i uspije da se od nje odbrani.

– Imovina je naša, tamo gdje su naše zastave naša je imovina, tamo gdje nam je narod, naša je imovina, tamo gdje nam je Republika sa svojim institucijama, republičkim i lokalnim, naša je imovina i nećete nam oduzeti ono što nam pripada. Da je drugačije i da pripada nekome drugom, to bi pisalo u Dejtonskom sporazumu – poručila je Cvijanovićeva na narodnom mitingu „Branimo Srpsku“.

Ona je podsjetivši da je u obrazloženju američkih sankcija navedeno da predstavlja prijetnju regionačnom miru i stabilnosti.

– Ja im kažem – vi ste prijetnja regionalnom miru i stabilnosti, vi ste doveli do toga da je nemir u ovoj regiji, vi ste nas ovdje rasparčali i zavadili, vi nam niste dali da se pomirimo i vi ste ti koji su nepravedni i dan danas nam produkujete krize, ne date nam da se izmirimo, pristrasni ste i vodite politiku koja zadaje smrtonosne udarce pomirenju na ovom prostoru – istakla je Cvijanovićeva.

Navodeći da su u novoj izazvanoj krizi na udaru institucije Republike Srpske, ovaj put predsjednik Republike Srpske, Narodna skupština kojoj se ne dozvoljava da radi svoj posao, kao i Vlada čije članove redom sankcionišu, srpski član Predsjedništva je istakla da u Republici Srpskoj najbolje znaju šta je za nju najbolje.

– Za nas je najbolja Republika Srpska i kakvi bi mi bili političari da ono što su toliki borci odbranili u ratu ne možemo, ne smijemo ili nećemo da branimo u miru – branićemo i odbranićemo, zato što je naše, zato što imamo na to pravo, zato što je Republika Srpska to jedino mjesto po našoj mjeri – navela je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

U obraćanju na skupu u prepunoj sportskoj sali, Cvijanovićeva je podsjetila da su prije godinu dana pokušali da ospore izbornu pobjedu Milorada Dodika, a da sada hoće da ga zabave sudskim procesom zato što je izvršio svoju ustavnu obavezu, sa željom da on bude predsjednik koji će saviti glavu i očekujući da Republika Srpska trpi nepravdu.

– Ustav Republike Srpske je za nas svetinja, sveto slovo i tako ga čuvamo, jer nam on garantuje slobodu koju uživamo – navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da nigdje u civilizovanom svijetu ne postoji mogućnost da pojedinac donese zakon, postavi se iznad demokratski izabranih institucija i kaže da će u zatvor onaj ko to ne poštuje.

Cvijanovićeva je ukazala da to postoji samo u ovakvoj BiH, a kada predstavnici Srpske kažu da je to nenormalno, ludo i štetno, optuže ih da podrivaju BiH samo zato što su odlučni da sačuvaju ustavni, politički i svaki drugi kapacitet koji imaju u Republici Srpskoj.

– Nećemo da idemo u zatvor zato što eksperimentišete sa BiH, igrate se s njenim Ustavom, igrate se cijelom jednom državom zato što imate nerealizovane ciljeve – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će se narod u Srpskoj okupiti svaki put kada to bude tražila Republika Srpska, zato što je ona donijela mir i slobodu koju treba štititi.

– Sigurno je pred nama dug put na kojem ćemo morati, nažalost, da se branimo od pritisaka i napada, ali sam sigurna i da ćemo na tom putu dobijati sve više snage – zaključila je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram