Cvijanović u Bijeljini: Odbrana Srpske od namjera da se unište njene institucije

9
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je večeras u Bijeljini da se narodnim mitinzima pod radnim, ali i simboličnim nazivom „Branimo Srpsku“, brani Srpska od raznih pritisaka kojima je izložena s namjerom da se unište i obesprave njene institucije.

Cvijanovićeva je izjavila novinarima prije početka skupa „Branimo Srpsku“ da se, prevashodno, napadom na predsjednika Republike Srpske, ali i na Narodnu skupštinu Republike Srpske, uskraćuje mogućnost da izvršavaju svoje ustavne obaveze.

– Kao odgovorni ljudi, predstavnici različitih politika, okupljeni zajedno, ali isto tako i predstavnici naroda koji ovdje živi, mi smo pokrenuli ovakvu aktovnost i u njoj vrlo rado učestvujemo da pokažemo da ta sinergija i jedinstvo između naroda i institucija postoji i svaki put kad je to postojalo, a postojalo je, hvala Bogu, stalno i postojaće u budućnosti, mi smo bili pobjednici – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

U Bijeljini je održan narodni miting „Branimo Srpsku“ koji je organizovan s ciljem podrške institucijama Republike Srpske u odbrani nadležnosti Republike.

Skupu su, osim Cvijanovićeve, prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske Petar Đokić, Željko Budimir, Alen Šeranić, Savo Minić, Vojin Mitrović, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić.

Prisustvovali su i narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica iz bijeljinske regije, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Na mitingu „Branimo Srpsku“ koji je održan u fiskulturnoj dvorani Osnovne škole „Vuk Karadžić“ okupio se veliki broj građana Bijeljine i susjednih opština.