Cvijanović u čelinačkoj mjesnoj zajednici Jošavka posjetila lokaciju na kojoj se gradi ambulanta

50
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u čelinačkoj mjesnoj zajednici Jošavka lokaciju na kojoj se gradi ambulanta čija će izgradnja koštati 300.000 KM, od čega je 20.000 KM obezbijeđeno iz kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je od izutenog značaja što se i u mjesnim zajednicama mogu realizovati važni projekti.

– Zadovoljna sam zato što to pokazuje našu sposobnost da radimo važne stvari, ali je ovo uvijek i znak dobre saradnje lokalnih i republičkih vlasti – rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Foto: SRNA

Ona je ocijenila da bez saradnje lokalnih i republičkih vlasti nije moguće realizovati važne projekte.

– Niz projekata na području Čelinca je realizovano u proteklih nekoliko godina. Namjera je da to nastavimo da radimo bilo da je riječ o projektima koji se odnose na putnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnju školskih objekata, ali i kada je riječ o zdravstvenom sektoru – dodala je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske kaže da će stanovnici Jošavke sada dobiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu bez odlaska u sjedište ili van opštine.

– Naša namjera je da životne uslove učinimo boljim bez obzira gdje ko živi i pokušati izaći u susret svim potrebama koje dolaze od lokalnih vlasti. Zadovoljstvo je što sam mogla da intervenišem određenim sredstvima za izgradnju ove ambulante – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković naglasio je da su institucije i predsjednik Republike Srpske pomogli u realizaciji višemilionskih projekata na području ove opštine.

– Realizovali smo infrastrukturne projekte, jedni od značajnijih su izgradnja mosta i škole, zatim puteva, vodovoda, ali i uređenje riječnih korita – naveo je Zeljković.

On kaže da je prioritet stvaranje što bolje zdravstvene zaštite.

– Naredne godine očekujemo da ova ambulanta bude izgrađena, a cilj nam je da povećamo primanje zdravstvenim radnicima u našoj lokalnoj zajednici – istakao je Zeljković.

On je napomenuo da će površina ambulante biti 175 kvadratnih metara.

Foto: SRNA

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić zahvalio je institucijama Srpske što značajna sredstva ulažu u zdravstveni sektor.

– Zdravstveni sistem u Srpskoj je stabilan bez obzira na veliki priliv pacijenata, a uz podršku institucija Srpske ćemo uspješno odgovoriti na sve izazove – naglasio je Đajić.