Cvijanović u Kneževu: Saradnjom sa republičkim vlastima do boljih uslova za život

77
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da opština Kneževo dobro sarađuje sa republičkim vlastima, s ciljem obezbjeđivanja boljih uslova za život stanovnika, ali i unapređenja privrede.

„Podržavam aktivnosti lokalne uprave i tako će biti i u narednom periodu. Ovdje su realizovani značajni projekti, imamo sada savremeni Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i zgradu Policijske stanice“, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Kneževo Goranom Borojevićem.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je naglasila da će kabinet predsjednika Republike Srpske pomoći i rekonstrukciju vrtića.

„Zadovoljstvo je što je potrebno povećati kapacitete vrtića, a sredstvima iz kabineta predsjednika Republike biće pomognuta njegova rekonstrukcija“, dodala je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Ona je rekla da su u Kneževu otvoreni i različiti pogodni, odnosno obezbijeđena radna mjesta, što je izuzetno značajno.

„Podržavam i lokalne privrednike, jer su važni za unapređenje života. Takođe podržavam i inicijativu lokalnih vlasti za otvaranje radnih mjesta, a značajno je što ova vlast podržava investitore da dobiju adekvatne lokacije. Optimista sam kada je riječ o daljem razvoju Kneževa“, istakla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je u Kneževu razgovarala i sa članovima Planinarskog društva „Vilenska vrela“, koje ima više od 60 članova.

„Zadovoljstvo je što sam razgovarala sa mladima koji su članovi ovog društva. Još veće je zadovoljstvo što ću iz budžeta kabineta predsjednika Republike da pomognem dio tog projekta koji se odnosi na mapiranje staza, a nakon toga i ostale faze koje će biti realizovane u narednom periodu, takođe uz podršku i načelnika i ove lokalne zajednice“, rekla je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ona je ocijenila da opština Kneževo ide putem razvoja.

„Dogovorila sam sa načelnikom opštine da nakon izbora ponovo razgovaramo o važnim projektima, kako bi njihovu realizaciju planirala Vlada Republike Srpske, kabinet predsjednika Srpske, ali i radi podrške Srbije“, navela je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Borojević je zahvalio predsjedniku i institucijama Republike Srpske za pomoć opštini Kneževo.

„Posjeta predsjednika Republike Srpske za nas je znak da imamo podršku u realizaciji značajnih projekata i za sve ono što smo do sada uradili. U narednom periodu nastavićemo kvalitetnu saradnju sa institucijama Srpske“, rekao je Borojević.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

On je ocijenio da je od izuzetnog značaja što će iz kabineta predsjednika Republike biti obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju vrtića.

Sekretar Planinarskog društva „Vilenska vrela“ Dijana Milisavić zahvalila je Cvijanovićevoj i institucijama Srpske jer će podržati realizaciju projekta „Uredimo Omar“.

„Cilj nam je da izgradimo nekoliko sportsko-rekreativnih zona. Imaćemo stazu za biciklizam, zatim poligon za djecu i šetalište. Ovo područje je karakteristično jer je prekriveno četinarskom šumom“, rekla je Milisavićeva.