Cvijanović u Petrovu: Dobra saradnja sa republičkim institucijama, još se može dosta uraditi

30
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da postoji dobra konekcija između opštine Petrovo i republičkih institucija, ali da se još dosta toga može uraditi, pa je za naredni period najavila dolazak ministara radi rješavanja problema u oblasti zdravstva i poljoprivrede.

Cvijanovićeva je naglasila da akuelna vlast u Republici Srpskoj rješava jedno po jedno pitanje koje joj delegira Opštinska uprava Petrovo.

Ona je istakla da ova lokalna zajednica, iako mala, može biti stabilna i funkcionalna sa odgovarajućom ponudom mladim ljudima, mladim bračnim parovima, ali i starijim sugrađanima.

– Mi smo dali određena obećanja prošle jeseni i kao što samo mogli zabilježiti dosta toga se realizovalo. Jedna od stvari je obdanište koje će mnogo značiti za četrdesetoro djece – izjavila je novinarima Cvijanovićeva, nakon današnje posjete Petrovu tokom koje je obišla Opštinsku upravu, vrtić u izgradnji i lokalno preduzeće „Limeks“ u Karanovcu.

Foto: SRNA

Za naredni periodu Cvijanovićeva je najavila dolazak resornih ministara za rješavanje problema iz oblasti zdravstva, poljoprivrede sa fokusom na drvoprerađivače i snadbijevanje dovoljnim količinama drvnih sortimenata, kao i infrastrukturno povezivanje opštine sa njenim okruženjem.

– Ono što je važno da imamo tu dobru konekciju između lokalne zajednice i republičkihi institucija. Moja današnja posjeta je doprinos unapređenju te saradnje da bismo bolje razumjeli potrebe u svakoj našoj loklanoj zajednici i da bismo bolje intervenisali – izjavila je Cvijanovićeva.

Nakon obilaska preduzeća „Limeks“, Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što na području Petrova postoje ozbiljni privrednici, u ovom slučaju firma koja zapošljava oko 100 radnika, 97 odsto je izvozno orjentisana, čiji se proizvodi plasiraju za potrebe najozbiljnijih firmi svijeta, od automobilske industrije pa dalje.

– Moramo biti ponosni. U malom Petrovu imamo ovako velike i značajne firme koje su povezane sa svjetski poznatim imenima. Mi se svi zaista trudimo da od ovoga napravimo funkcionalno i dobro mjesto – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković je naveo da je Cvijanovićevu informisao o aktuelnim političko-ekonomskim pitanjima, te zahvalio što je Kabinet predsjednika Srpske donator za projekat formiranja prve predškolske ustanove u ovoj lokalnoj zajednici, koji će početi sa radom u drugoj polovini ove godine.

Vlasnik preduzeća koje se bavi proizvodnjom zvučne izolacije i metalne konstrukcije „Limeks“ Desa Ristić rekla je da preduzeće postoji oko 22 godine, zapošljava 100 radnika i kontinuirano radi sa solidnim prometom.

Ona je navela da je firma izvozno orijentisana zahvaljujući posredničkom partneru iz Njemačke i da 98 odsto proizvoda plasira na tržište Evrope, Kine, Amerike, a dio i u Afriku.

Cvijanović: Jedan od najznačajnijih projekata – izgradnja vrtića

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje na području Petrova izgradnja vrtića, prvog na teritoriji ove opštine, u kojem će boraviti oko 40 mališana i koji će mnogo značiti kako njima, tako i njihovim roditeljima.

– U oktobru prošle godine posjetili smo opštinu Petrovo i drago mi je što sam se danas uvjerila da su mnogi, tada dogovoreni, projekti odavno u fazi realizacije – objavila je Cvijanovićeva na Instagramu.