Cvijanović u Petrovu: U narednim godinama bolji uslovi za život građana

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će u Petrovu biti realizovani važni projekti i da će se narednih godina vidjeti osjetna razlika kada je u pitanju organizacija opštine, kao i bolji uslovi za život građana.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine, kojem je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Cvijanovićeva je naglasila da u Petrovu postoji dobra politička poruka koja govori da sa jedinstvom dolazi više aktivnosti za dobrobit građana.

– Zadovoljna sam činjenicom da smo uspjeli da izađemo u susret lokalnoj vlasti i imamo projekte koje ćemo realizovati u kratkom roku, ali i neke druge vezane za zaštitu od poplava koje tek počinjemo – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Petrovu.

Ona je naglasila da je namjera republičkih vlasti da se ovdje obezbijede bolji uslovi za život svim građanima, te da postojeća poliitčka snaga i jedinstvo treba da doprinesu tome.

– Posebno sam zadovoljna jer ćemo podržati izgradnju vrtića u Petrovu, na radost mladim roditeljima, što će značiti i dodatno zapošljavanje. Ovdje se otvaraju suštinski važni projekti koje ćemo realizovati i sigurna sam da će Petrovo ići naprijed i republičke institucije su mu na usluzi – poručila je Cvijanovićeva.

Načelnik Opštine Petrovo Ozren Petković istakao je da je na sastanku bilo riječi o bitnim temama za ovu lokalnu zajednicu i o budućim projektima.

– Usaglasili smo i dogovorili određene projekte, prvenstveno sanaciju puta Petrovo-Doboj, te gradnju vrtića, što je želja i san mladih bračnih parova sa podrčja naše opštine – naveo je Petković.

On je dodao da postoji i projektono-tehnička dokumentacija za vrtić, kao i analiza prema kojoj ima više od 40 djece koje bi pohađalo vrtić, tako da će se u relaizaciju ovog projekta krenuti već od ponedjeljka.

– Razgovarali smo o pomoći u radu Doma zdravlja, kao i o problemu riječnih tokova na području opštine. Dogovorili smo da sa „Vodama Srpske“ krenemo u određene projekte koji su nam od posebnog značaja kako bi riješili pitanje čestih poplava – rekao je Petković.