Cvijanović posjetila novoizgrađeni vrtić u Petrovu

75
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da je novoizgrađen vrtić u Petrovu,koji je organizaciona jedinica dobojskog vrtića „Majke Jugović“, opravdana investicija i još jedan u nizu primjera dobre saradnje lokalne republičke vlasti, u ovom slučaju kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva je novinarima u Petrovu izjavila da se ovaj projekat uklapa u opštu brigu o najmlađim u Republici Srpskoj.

– Tokom današnje posjete vrtiću razgovarali smo o činjenici da zaista postoji potreba da se prošire kapaciteti, jeste da je u pitanju novi smještaj ali istovremeno imamo zahtjeve više roditelja, tako da ćemo u narednom periodu raditi zajedno da možemo obezbijediti smještaj za dodatnih tridesetoro djece. Ja se nadam da će ih biti više – izjavila je Cvijanovićeva.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ona je zahvalila predstavnicima opštinske vlasti što su spremno dočekali realizaciju ovog projekta i pokazali da mogu da kandiduju dobre projekte i da ih brzo realizuju.

Cvijanovićeva je najavila realizaciju sličnih projekata na području Petrova i istakla da je dosta toga već i urađeno u poboljšanju infrastrukture.

– Znamo da potrebe rastu i skladu sa rastom tih potreba na području svake opštine u našoj Republici Srpskoj mi ćemo sarađivati sa lokalnim vlastima – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je zadovoljna što su djeca vrtiću srećna i zbrinuta na najbolji mogući način,što mnogo olakšava njihovim roditeljima i imaju organizovano čuvanje djece.

– Naše predškolske ustanove daju i ona početna, prva obrazovanja našoj djeci, spremaju ih za njihovu socijalizaciju i sve što ih čeka nakon toga – istakla je predsjednik Srpske.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković zahvalio je predsjedniku Republike Srpske na pomoći za adaptaciju i renoviranje vrtića.

– Imamo jedan sladak problem da kapaciteti ovog objekta ne zadovoljavaju naše potrebe. Trenutno je smješteno 45 mališana a bilo je prijavljeno 70. Tako da ćemo u narenom periodu nastojati da proširimo kapacitete – rekao je Petković.

Direktor Javne predškolske ustanove „Majke Jugović“ Anđelka Kuzmić zadovoljna je načinom na koji su se djeca adaptirala vrtićkim aktivnostima.

U Petrovu je 29. oktobra svečano otvorena organizaciona jedinica dobojskog vrtića „Majke Jugović“, organizaciono podijeljene u dvije vaspitne grupe – mješovitu jasličku i djecu do tri godine, te djecu od tri do šest godina.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram