Cvijanović u Srpcu: Opština na razvojnom putu

37
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je opština Srbac na razvojnom putu, te da je to postignuto zajedničkim angažmanom lokalne i republičkih vlasti.

– Mnogo je reaalizovanih projekata, ali i mnogo onih koje su u pripremi. Planovi ove lokalne zajednice su ambiciozni i odnose se na stvaranje sve boljih uslova za život naših građana – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Srpcu.

Ona je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Srbac naglasila da su najvažniji projekti izgradnja bolje saobraćajne infrastrukture, kao i projekti koji se odnose na utvrđivanje obala, odnosno zaštitu od poplava.

– Vlada Srpske kroz svoje programe učestvuje u svim tim kapitalnim projektima. Osim toga, interesuje nas i sve što se odnosi na uređenje škola i vrtića. Srećna sam što vidim da ovdje ima projekata, da će početi gradnja novog vrtića, da se saniraju školski objekti – poručila je Cvijanovićeva.

Prema njenim rijčima, vidljivo je da je Srbac u zamahu.

– Naravno da ostaje potreba da dolazimo do novih investitora, ali ono što je ohrabrujuće kada je u pitanju Srbac jeste da su postojeći investitori proširili svoje kapacitete što automatski znači nova radna mjesta – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je pozdravila najavljeni program opštine koji se odnosi na obezbjeđivanje stanova za mlade bračne parove, ističući da je to dobar način da se mladi ljudi zadrže u Srpcu i tu grade budućnost.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da je na sastanku bilo riječi o stanju u ovoj lokalnoj zajednici, otvorenim pitanjima i mogućnostima za rješavanje gorućih problema.

– Razgovarali smo prije svega o infrastrukturnim problemima, realizaciji kapitalnih investicija, mogućnosti dovođenja investitora, otvaranju radnih mjesta – naveo je Dragosavljević.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava je pokazala veliku zainteresovanost za rješavanje problema negativne stope nataliteta, odnosno donošenje mjera pronatalitetne politike, te da je tu potrebna pommoć republičkih vlasti, koja nije izostala ni u prethodnom periodu.

On je zahvalio Cvijanovićevoj za posjetu, ističući da je današnja posjeta od posebnog značaja, jer Srbac obilježava Dan opštine i krsnu slavu.

Cvijanovićeva je prije sastanka sa rukovodstvom opštine obišla izložbene štandove na sajmu domaćih proizvoda, koji je povodom Dana opštine, organizovan na centralnom trgu.