Cvijanović u Vlasenici: Izuzetna saradnja lokalnih i republičkih vlasti

19
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Vlasenici da saradnja lokalnih zajednica i republičkim institucijama uvijek daje dobar rezultat.

Cvijanovićeva je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljajevićem, rekla da je dobra saradnja ove lokalne zajednice i vlasti Republike Srpske dala izgrađene objekte, bolju putnu infrastrukturu, kao i druge brojne projekte.

– Imamo i ulaganje koje se odnosilo na fakultet, pravljenje novih kapaciteta u vrtiću i rekonstrukciju škola – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Ona je rekla da u Vlasenici izuzetno cijeni i podržava aktivizam i namjeru da se nastavi sa dobrim projektima, a posebno je istakla projekat izgradnje skijališta „Igrište“.

– Tu smo našli dobru formulu za buduće kretanje. Zahvalna sam načelnikovom timu koji zajedno s njim predano radi i kandiduje projekte koji su suštinski važni za život ovog grada – rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je naglasila da je posebno u ovoj opštini raduje odnos prema djeci i sportskim kolektivima, a i ona se danas sastala sa sportistima ove opštine.

– Ljudi u to ulažu puno napora i ti napori su krunisani uspjesima. Danas sam imala priliku da razgovaram sa ovim divnim djevojčicama koje predano rade, treniraju, a i odlični su učenici – istakla je Cvijanovićeva.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je poručila da se ovakvi sportski kolektivi moraju cijeniti, kao i činjenica da djeci iz malih mjesta, poput ovog, nije uvijek lako izboriti se za uspjeh u odnosu na neka veća mjesta.

Ona je rekla da je ponosna što je danas upoznala vlaseničke sportiste, jer su to i rezultati Republike Srpske.

– To pokazuje kako možemo dobro da radimo i sarađujemo – rekla je Cvijanovićeva i dodala da će, kao i dosad podržavati sportske klubove.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva će u Vlasenici posjetiti i Dom zdravlja, nakon čega je predviđena njena posjeta Han Pijesku i Palama.