Cvijanović: Uskoro ratifikacija više međunarodnih ugovora – imaćemo reciprocitet ukoliko bi se zaustavljali projekti u Srpskoj

15
Foto: Željka Cvijanović

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je povodom izjava američkih zvaničnika o eventualnom sankcionisanju Republike Srpske putem projekata međunarodnih organizacija i finansijskih institucija, da bi već na narednoj sjednici Predsjedništva trebalo biti ratifikovano više međunarodnih ugovora, bar šest-sedam.

– Uskoro će biti sjednica Predsjedništva BiH za koju čeka više ratifikacija međunarodnih ugovora i zajedničkih za oba entiteta i pojedinačnih za razne sektore Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke, Svjetske banke… – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva je istakla da na svakoj sjednici razmatraju razne ugovore i za Republiku Srpsku i za Federaciju BiH, te podsjetila da sve međunarodne ugovore ratifikuje Predsjedništvo zajedno sa parlamentom BiH.

– U ratifikaciji ćemo imati reciprocitet – navela je Cvijanovićeva, dodajući da bi to bilo fer ukoliko bi se zaustavljali projekti u Srpskoj.

Ona je istakla da nikada nije imala problem sa projektima u Federaciji, te da joj je to besmisleno.