Cvijanović: Važno da Srpska ima energetsku nezavisnost

9
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, tokom posjete mjestu izvođenja pripremnih radova za izgradnju Hidroelektrane „Buk Bijela“ na Drini kod Foče, da je veoma važno da Srpska ima obezbijeđenu energetsku nezavisnost, posebno danas kada je cijeli svijet suočen sa tim problemima.

Ona je naglasila da je politika Vlade i rukovodstva Republike Srpske da zadrže cijene električne energije, što je nezamislivo u ostatku svijeta, gdje su prisutni stalno povećanje cijena, velike restrikcije i najave svega što ih čeka sljedeće zime.

– Moramo biti ponosni na ono što imamo ovdje od potencijala, ali i na našu sposobnost da ih stavimo u funkciju čovjeka i društva, da možemo da obezbijedimo sebi ne samo energetsku, već preko nje i ekonomsku stabilnost, jer ćemo električnu energiju imati kao važan izvozni proizvod, što će Srpskoj donijeti dodatne prihode – rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Cvijanovićeva, srpski član Predjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Srpske Radovan Višković tokom današnje posjete mogli su da se uvjere da je pri kraju izgradnja naselja za smještaj radnika kapaciteta 400 ležajeva sa restoranom, ambulantom i drugim pratećim objektima.