Cvijanović: Zahvalnost porodicama za strpljenje

11
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je danas u Istočnom Novom Sarajevu zahvalnost za strpljenje porodicama raseljenih lica i povratnika koje su dobile ključeve 23 stana, kao i institucijama Srpske za aktivno učešće u projektima rješavanja životnih pitanja građana.

Cvijanovićeva je nakon svečane ceremonije uručenja ključeva stanova izjavila novinarima da joj je veliko zadovoljstvo što je prisustvovala ovom događaju, jer sreća ovih ljudi predstavlja podsticaj za neke buduće aktivnosti i radove.

– U najavi je i nastavak ovog programa. To znači da ćemo i u narednom periodu predano raditi i ostvarivati dobru saradnju različitih nivoa vlasti kako bismo obezbjeđivali koordinaciju i aktivnosti, ali i da bismo kao Republika Srpska bili učesnik ovog programa i da sa punim obećanjima koje dajemo našim ljudima znamo da će on biti realizovan – poručila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, sve ono što je najavljeno – biće i realizovano širom Republike Srpske.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska u proteklom periodu već bila u prilici da učestvuje u važnim projektima za različite socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Svečanom uručenju ključeva prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Višeporodični objekat izgrađen je u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja, a ukupna vrijednost radova iznosi 1,8 miliona KM sa opremanjem.