Cvijanović: Zahvalnost Vučiću i Srbiji na podršci razvoju Srpske

32
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Mrkonjić Gradu da je od velikog značaja da je na današnjem sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarano o konkretnim i praktičnim stvarima i problemima sa kojima se suočavaju građani Srpske, a koje Srbija može i želi da riješi.

– Zahvaljujem predsjedniku Srbije na posjeti i usješnom sastanku i ono što me posebno raduje, osim pomoći za školu u Mrkonjić Gradu, jeste činjenica da smo razgovarali i sa predstavnicima poslovne zajednice u cjelini kako bi se vidjelo na koji način možemo da ojačamo privredu ove opštine, ali i cijele Republike Srpske i dođemo do određenih rješenja – naglasila je Cvijanovićeva.

Nakon sastanka zvaničnika iz Republike Srpske sa Vučićem u Mrkonjić Gradu, Cvijanovićeva je na konferenciji za novinare rekla da je raduje činjenica da je na sastanku naglašeno da se Republika Srpska u svom razvoju može da oslanja na Srbiju i na njenu pomoć.

– Zbog toga smo veoma zahvalni. Naravno da mi na svom razvojnom putu ne možemo da idemo istim korakom kao Srbija, jer nemamo iste resurse, ni površinu, ni broj stanovnika, niti neke mehanizme kojima raspolažu države, ali je važno da imamo Srbiju koja raspolaže svim tim mehanizmima a posebno dobrom voljom i željom da Republika Srpska ne zaostaje ni na koji način za onim što danas radi Srbija – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila građanima Mrkonjić Grada i Republike Srpske da vjeruju u ono što rukovodstvo Srpske radi, jer sve što se radi je s ciljem da se olakša njihov život.

– Cilj nam je da zajedno pravimo velike pomake, rješavamo određene probleme i da na svakom polju, u svakoj oblasti što je moguće više postignemo stepen integracija koje će imati jedinstven i zajednički rezultat – poručila je predsjednik Republike Srpske, zahvalivši još jednom predsjedniku Srbije na posjeti i uspješnom sastanku.