Cvijanovićeva čestitala Novakovoj nacionalni praznik Mađarske

4
Foto: katalin.novak/Instagram

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u čestitki predsjedniku Mađarske Katalin Novak povodom Nacionalnog praznika te zemlje izrazila je zadovoljstvo ukupnim odnosima Republike Srpske i Mađarske koje odlikuje iskreno prijateljstvo, razumijevanje i međusobno poštovanje.

– Povodom Nacionalnog praznika Mađarske kojim 23. oktobra obilježavate Dan početka revolucije i oslobodilačke borbe 1956. godine, zadovoljstvo mi je da Vama i prijateljskom mađarskom narodu, uputim iskrene čestitke i najljepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet Vaše zemlje i njenih građana – navela je Cvijanovićeva.

Istakla je da je obilježavanje Nacionalnog praznika prilika za prisjećanje na dan kada je mađarski narod, prije skoro punih sedam decenija, svojom ponosnom i prkosnom borbom, postavio temelje samostalnosti.

– U uvjerenju da će se se naša saradnja u narednom periodu razvijati na još bolji i kvalitetniji način, na obostrano zadovoljstvo i u interesu naših naroda, srdačno Vas pozdravljam – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.