Cvijanovićeva i bjeloruska delegacija razgovarali o konkretizaciji saradnje

3
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i bjeloruski ministar industrije Aleksandar Rogožnik ocijenili su u Banjaluci da bilateralni odnosi nisu opterećeni otvorenim pitanjima, te da to predstavlja dobar temelj za jačanje saradnje u svim oblastima koje su od obostranog interesa.

Cvijanovićeva je tokom sastanaka sa delegacijom Bjelorusije, koju je predvodio Rogožnik razgovarala o daljoj konkretizaciji saradnje, kako u oblasti privrede i poljoprivrede, tako i u drugim sektorima poput turizma, kulture i sporta.

Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Posebno je ukazano na važnost daljeg unapređenja prijateljskih veza Bjelorusije i Republike Srpske, zasnovanih na političkom razumijevanju i veoma dobroj institucionalnoj saradnji koja se uspješno razvija i na najvišem nivou, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom sastanka sagovornici su ocijenili veoma značajnim Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede koji su danas potpisali ministar Rogožnik i resorni ministar u Vladi Republike Srpske Savo Minić.

Ovom prilikom, srpski član Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika i o aktuelnim političkim temama u BiH, ukazavši na neophodnost dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije svih naroda, kao i različitih nivoa vlasti u BiH.