Cvijanovićeva posjetila Osnovnu školu „Jovan Dučić“ u Šekovićima i najavila pomoć za zamjenu instalacija

9
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Osnovnu školu „Jovan Dučić“ koju pohađa 341 učenik, od kojih 36 prvačića, što je malo više nego prethodne školske godine.

Ona je najavila pomoć u rješavanju pitanja grijanja školskog objekta, za šta je, prema predračunima, potrebno 100.000 KM za zamjenu instalacija.

Ona je dodala da su postojeći kotlovi već zamijenjeni i funkcionalni.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Cvijanovićeva je napomenula da je ova škola već imala intervencije uz pomoć sredstava Vlade Srbije da bi se uredili sportski tereni, te da je preostalo da se riješi pitanje grijanja, odnosno zamjena instalacija.

– Obavezla sam se i obavijestila rukovodstvo Škole da će se raditi na tome da se to što prije riješi kombinacijom sredstava Vlade Srpske i iz budžeta predsjednika Republike – rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je ranije iz Kabineta predsjednika uloženo 30.000 KM u područnu školu za grijanje, čime su obezbijeđeni bolji uslovi za djecu i prosvjetne radnike.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Cvijanovićeva je izrazila podršku prosvjetarima, ističući da Republika Srpska ima dobre, posvećene prosvjetne radnike, predane svom poslu, koji vode računa o potrebama djece.

Ona je povodom početka nove školske godine poželjela učenicima da stiču dobra, nova znanja, ističući da su to danas učenici, a sutra ljudi koji će doprinijeti ukupnom razvoju Srpske.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Načelnik opštine Šekovići Miladin Lazić izrazio je zahvalnost Cvijanovićevoj što je posjetila ovu lokalnu zajednicu i Osnovnu školu „Jovan Dučić“ na početku nove školske godine, kao i za najavljenu pomoć u rješavanju pitanja zamjene dotrajale instalacije u školi u skorijem periodu.

Dirketor Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Šekovićima Vesna Šulić izjavila je da posjeta Cvijanovićeve ovoj obrazovnoj ustanovi predstavlja izuzetnu čas i uliva dodatnu energiju za uspješniji rad.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Ona je istakla da je Kabinet predsjednika Republike Srpske ulagao dosta u ovdašnje područno odjeljenje, a da kada je riječ o donacijama u udžbenicima postoje donacije od Ministarstva prosvjete i kulture, i to od prvog do četvrtog razreda za sve đake, a od petog do devetog za treće dijete i svako naredno u porodici, a od Ministarstva porodice, omladine i sprota za djecu koja potiču iz porodica sa četvoro i više djece, a odlični su đaci.

Šulić je takođe zahvalila Cvijanovićevoj za to što je prepoznala problem u ovoj školi i najavila pomoć u rješavanju jednog od najvećih problema u ovoj ustanovi.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Osim centralne, OŠ „Jovan Dučić“ ima i dva područna devetorazredna odjeljenja Papraća i Tišće i petorazredno Javor.

– Nadamo se da će biti što više prvačića svake školske godne, tome težimo – istakla je Šulićeva.

Osnovci u Šekovićima izveli su i priredbu povodom posjete predsjednika Srpske ovoj ustanovi prvog dana ove školske godine.

Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Cvijanovićeva je prethodno razgovarala sa direktorom i vlasnikom firme „Milić pelet“ Jelenkom Milićem