Cvijanovićeva sa predsjednikom Generalne skupštine UN: Dosljedno poštovanje Dejtona od suštinskog značaja

15
Foto: zeljka.cvijanovic/Instagram

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Njujorku sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Čabom Korošijem.

Tokom sastanka održanog na marginama Konferencije „Voda za održivi razvoj“, sagovornici su ukazali na značaj racionalnog upravljanja vodama i na neophodnost zajedničkog angažmana s ciljem obezbjeđivanja adekvatnih sanitarnih uslova i dovoljno pitke vode u cijelom svijetu.

Na sastanku je razgovarano i o drugim globalnim temama i aktuelnim političkim prilikama u BiH i regionu.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH istakla je da je dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije različitih nivoa vlasti od suštinskog značaja za očuvanje političke i institucionalne stabilnosti u BiH.

Cvijanovićeva je izrazila opredijeljenost ka jačanju regionalne saradnje, te realizaciji zajedničkih projekata s ciljem bržeg ekonomskog razvoja i boljeg infrastrukturnog povezivanja u okviru regiona, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je juče u Njujorku učestvovala na Konferenciji UN o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije „Voda za održivi razvoj“ za period 2018-2028. godine, te razgovarala sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i sa predsjednikom Slovenije Natašom Pirc Musar.