Cvijanovićeva u Rogatici odala poštu srpskom herojima

18
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Spomen-kapelu u Rogatici i položila vijenac za 290 srpskih boraca koji su svoje živote dali za odbranu Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Cvijanovićeva se upisala u knjigu žalosti.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić prethodno je dočekao Cvijanovićevu kojoj će na svečanoj sjednici Skupštine opštine biti uručena Plaketa, najveće opštinsko priznanje povodom Preobraženja, krsne slave i dana ove lokalne zajednice.

Jagodić je izrazio zadovoljstvo što je Cvijanovićeva, koja je dala značajan doprinos razvoju Rogatice, danas sa građanima na proslavi Preobraženja.

– Opšta politika koju vode predsjednica Cvijanović i njen tim nosi dobrobit i za Rogaticu i za Republiku Srpsku i to je ono što nas je opredijelilo da je nagradimo našim najvišim opštinskim priznanjem – rekao je Jagodić Srni.

Svečanom sjednicom Skupštine opštine Rogatica završen je sedmodnevni program manifestacije „Preobraženjski dani“, organizovane povodom obilježavanja krsne slave i Dana opštine.

Njegovo visokopresveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je jutros Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkve Svete Trojice u Rogatici, povodom krsne slave opštine, nakon čega je obavljen čin lomljenja slavskog kolač i obavljenjo posluženje u porti hrama.