Cvijanovićeva ugostila predstavnike Saveza „Minerali“

9
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ugostila je danas u Banjaluci predstavnike Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima („Menerali“) koji je, zahvaljujući sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, nabavio 13 vozila za prevoz svojih najmlađih članova.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Predstavnici Saveza su tokom prijema u Palati Republike predstavili rezultate prošlogodišnje humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“ u okviru koje je prikupljeno 619.057 KM za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama.

Foto: SRNA

Primjena vozila nabavljenih zahvaljujući ovim sredstvima omogućiće veću uključenost najmlađih članova Saveza „Menerali“ u društveni život njihovih zajednica, rekli su Srni iz ovog saveza prije početka sastanka.

Vozila će, kako ističu iz Saveza, najmlađim članovima omogućiti lakši pristup školovanju, radno-okupacionim radionicama, kao i sportskim i kulturnim aktivnostima.

Usljed nedostatka prevoznih sredstava, više od 2.500 djece sa intelektualnim poteškoćama u Republici Srpskoj je bez stručne pomoći i njihov razvoj je otežan.

U Republici Srpskoj djeluju 33 udruženja koja su dio Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica.

Humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“ i prošle godine uspješno je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Pršlogodišnja donatorska akcija bila je 12. koja je okupila sve članove društva Republike Srpske sa istim ciljem da se pomogne nekom od udruženja.