Cvijanovićeva uputila inicijativu za ukidanje Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH

69
Foto: Klix.ba

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, rekao je savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Saša Aulić.

– Bez prethodnog usaglašavanja nije moguće da bilo koji član Predsjedništva iznosi stavove niti informacije u ime institucije Predsjedništva, što je pokušao Denis Bećirović, uzurpirajući nadležnost u namjeri da na temi odbrane prikupi jeftini politički poen – rekao je Aulić za Srnu.

Prema njegovim riječima, to što je saopštenje naknadno preimenovano u kabinetsko, ni dalje ne znači da pravo saopštavanja nakon sjednice Predsjedništva pripada bilo kojem kabinetu pojedinačno, čak i da je Kabinet predsjedavajućeg.

– S obzirom na skandalozno ponašanje Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva, srpski član i predsjedavajuća je uputila inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH čiji bi dosadašnji radnici, s ciljem zaštite njihovih prava, bili raspoređeni na druga radna mjesta u okviru iste institucije – rekao je Aulić.

On je istakao da je bošnjački član Predsjedništva grubo prekršio dosadašnju praksu, po kojoj se saopštenja sa sjednica Predsjedništva i zajedničkih sastanaka usklađuju tri kabineta.

– Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, to znači da će ubuduće tri kabineta slati tri saopštenja sa istog sastanka ili sjednice – rekao je Aulić.

On je naglasio da je BiH zemlja koja počiva na temelju konsenzusa i dogovora, a ne na uzurpaciji prava i kršenju procedura, što je praksa koja bi morala važiti i u Predsjedništvu BiH.