Cvijanovićeva zahvalila za Povelju opštine Vukosavlje

5
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je veoma počastvovana i zahvalna za Povelju opštine Vukosavlje, koju joj je danas uručio načelnik Borislav Rakić.

– Ovo najveće opštinsko priznanje predstavlja dodatni podstrek da, u saradnji lokalnih i republičkih institucija, nastavimo još snažnije raditi na daljem razvoju Vukosavlja i za dobrobit svih stanovnika ove lokalne zajednice – napisala je Cvijanovićeva na „Instagramu“.

Rakić: Vlada i predsjednik Srpske dali ogroman doprinos razvoju opštine

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je danas da su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i Vlada Srpske dali ogroman doprinos razvoju i napretku opštine Vukosavlje.

Rakić je rekao novinarima da je Cvijanovićevoj danas uručio Povelju opštine Vukosavlje u znak zahvalnosti za svu podršku i pomoć koju je pružala ovoj lokalnoj zajednici kako bi ona danas postala ono što jeste.

– Velika zahvalnost predsjedniku Republike Srpske koja je nesebičnom podrškom Vukosavlju pokazala šta znači biti predsjednik svih građana – rekao je Rakić.

On je podsjetio da je opština Vukosavlje tokom svog postojanja dodijelila samo dvije povelje, od kojih jednu danas Cvijanovićevoj.

– U Vukosavlje smo završili brojne projekte, uz podršku Vlade Srpske i Kabineta predsjednika Republike Srpske, među kojima je i izgradnja nove zgrade administrativnog centra u koju je uloženo blizu milion KM, od čega je Vlada obezbijedila 600.000 KM – rekao je Rakić.

Kada je u pitanju putna infrastruktura, Rakić je rekao da su na području ove opštine asfaltirani i završeni svi putevi i da je riječ o grant sredstvima Vlade Srpske, te iz Kabineta predsjednika.

– Putni pojas koji će biti završen narednih dana od centra opštine do Mjezne zajednice Pećnik, vrijednosti je 150.000 KM, takođe, finansira Vlada Srpske – rekao je Rakić.

U naseljenom mjestu Vukosavlje gdje žive isključivo raseljena lica, kaže Rakić, Vlada Srpske je finansirala kompletno asfaltiranje puteva.

On je dodao da je, kao jedan od gorućih problema, ostalo pitanje vodosnabdijevanja i da taj projekat, koji je važan za razvoj privrede i života, „koče“ evropske, a ne institucije Republke Srpske.

– Evropski partneri nas konstantno vraćaju korak nazad. Kada smo završili elaborat o zalihama vode, oni traže nešto novo. Sve izgleda kao začarani krug – rekao je Rakić.

Ukoliko se ovo ne počne rješavati, kaže Rakić, opština Vukosavlje će tražiti neku drugu finansijsku konstrukciju kako bi naredne godine mogla da raspiše tender za potisni vod.

– Imamo riješeno pitanje vodocrpilišta, izgrađenu kompletnu novu mrežu na području cijele opštine i bazene, a ostao samo potisni vod čija je vrijednost nešto više od 500.000 KM – rekao je Rakić.