Cvijanovićevoj dodijeljeno najviše priznanje opštine Rogatica

15
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je počastvovana i ponosna što joj je dodijeljena Povelja opštine Rogatica, za zajedničke napore i ulaganja u ovu opštinu i najavila da će i u narednom periodu biti nastavljen razvoj Rogatice.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je danas posjetila Rogaticu gdje joj je na svečanoj sjednici Skupštine opštine uručeno najviše priznanje ove lokalne zajednice.

– Srećna sam što je i moje učešće tokom prethodnog perioda doprinijelo da danas imamo puno bolje uslove za boravak naših mališana u vrtiću, ali isto tako da imamo i školske objekte i osnovnu i srednju školu u jednom drugom izdanju u odnosu na ranije, što smo zajednički planirali, radili i realizovali projekte koji se odnose na komunalnu i putnu infrastrukturu – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je Vlada Srpske gdje god je to bilo moguće imala dobru saradnju sa lokalanim vlastima.

Ona je izrazila zahvalnost načelniku i njegovom timu koji su uvijek znali da delegiraju određene potrebe svojih građana.

Foto: SRNA

Cvijanovićeva je istakla da nije moguće sjediti u Vladi ili na nekoj drugoj poziciji i znati za sve potrebe svake lokalne zajednice, zbog čega je potrebno da su tu odgovorni ljudi koji će znati da ih prepoznaju, ali i nađu načina da obezbijede realizaciju tih projekata zajedno sa nama.

– Ponosna sam što sam učestvovala zajedno u tim projektima i razgovarali smo da ćemo u narednom periodu nastaviti sa razvojem Rogatice – navela je Cvijanovićeva ističući da ima još planova za ovaj kraj, da ima još potreba i da će se one zajednički rješavati na dobrobit građana.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je danas Srebrna plaketa uručena rogatičkom Domu zdravlja jer cijela Republika duguje mnogo zdravstvenim radnicma koji su pokazali odgovornost tokom pandemijske krize.

Ona je istakla da je ponosna na ono što su svi zajedno kao Republika Srpska u svakoj lokalnoj zajednici uspjeli obezbijediti i učiniti, što nije bilo samo borba na ekonomskom i finasijskom planu.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, koji je povodom dana i krsne slave opštine dodijelio Cvijanovićevoj Povelju opštine za doprinos razvoju ove lokalne zajednice, rekao je da je to priznanje čitavom timu okupljenom oko predsjednika Srpske.

Jagodić je izjavio novinarima da je tim u kojem je učestvovala Cvijanovićeva pomagao ovoj opštini.

Cvijanovićeva je prilikom posjete opštini Rogatica posjetila spomen-sobu i položila vijenac poginulim borcima Vojske Republike Srpske.