Danci kroz neviđenu dramu do polufinala

10
Foto: Handball Egypt2021/Twitter

Rukometaši Danske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva pošto su savladali domaćina, reprezentaciju Egipta poslije sedmeraca 39:38 (28:28, 16:13).

Bio je to fantastičan meč, neviđena drama, ne pamti se kada je jedan meč imao toliko obrta, a presudila je penal serija i sedmerac koji je odbranio golman Landin.

Egipat je bolje počeo meč, poveli su domaćini za tili čas sa 3:0 i 4:1, ali su Danci dodali gas i brzo nadoknadili minus (4:4).

Tokom prvog poluvremena, imali smo rezultatsku klackalicu, timovi su se smjenjivali u vođstvu da bi Danci pred kraj poluvremena zaigrali nešto bolje, pa su na odmor otišli sa tri gola prednosti (16:13).

Početkom drugog dela imali su prednost od 17:14, ali su se uporni Egipćani vratili u igru, stigli i da povedu sa 21:20.

Egipat je imao po gol prednosti i u narednih nekoliko minuta, da bi Danci na osam minuta prije kraja stigli do 25:23.

Činilo se da će se tu odlepiti, ali je Egipat novim naporom uspio da stigne do izjednačenja, 25:25 pet minuta prije kraja.

U nervoznom finišu, poslije velike drame, na minut prije kraja, Egipat je izjednačio na 27:27, da bi preko Omra poveo sa 28:27.

Usledilo je ekspresno izjednačenje u poslednjem minutu, da bi potom bio isključen igrač Egipta. Danci su imali posljednji napad, tražili su tajm-aut na pet sekundi prije kraja.

Nisu uspijeli da iskoriste napad i meč je završen rezultatom 28:28, pa se ušlo u produžetke od dva puta po pet minuta.

U prvom, Danci su stekli prednost i u posljednjih pet minuta ušli sa dva gola viška, 31:29.

Uspijevali su da i u tom dijelu imaju gol do dva prednosti, ali na 15 sekundi prije kraja, Egipat je na 34:33 dobiio isključenje Mikela Hansena i sedmerac koji su pretvorili u gol za 34:34, čime su izborili nove produžetke od dva puta po pet minuta!

Velika nervoza činila je svoje, Egipat je konačno uspio da povede da 35:34, a Danci su na dva minuta prije kraja četvrtog produžetka od pet minuta, imali sedmerac, ali je Emil Jakobsen šutirao preko gola.

Dobili su priliku i na 30 sekundi do kraja, imali napad za izjednačenje, uslijedilo je gledanje VAR snimka i isključenje igrača Egipta zbog branjenja u golmanskom prostoru, da bi Magnus Landin izjednačio iz sedmerca na 35:35.

Odluka je, tako, morala da padne izvođenjem sedmeraca.

Tu je Landin bio fantastičan, odbranio je prvi i posljednji sedmerac Egipćana.

Zejin nije uspio da na 3:3 postigne gol, da bi Lase Sven Hansen postigao gol za 4:3 i tako odveo Dance u polufinale.