Đajić: Kardiohirurgija znači brojne spasene živote u budućnosti

0
Foto: SRNA

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da građanima svečano saopšti da Srpska od danas ima Kliniku za kardiohirurgiju, koja znači na hiljade spašenih života u narednom periodu.

– Ovo nije samo najsavremenija zgrada sa najsavremenijim aparatima i vrhunskim stručnjacima. To su budući spašenii životi našeg naroda i stanovnika. A za te živote naši ljekari se i sada bore – rekao je Đajić obraćajući se na svečanosti u Banjaluci.

Đajić je istakao značaj otvaranja ove klinike, jer građani više neće morati putovati u druge zemlje ili da čekaju na red da odu u inostranstvo da bi bili podvrgnuti složenim operacijama na srcu.

Foto: Siniša Pašalić/Ringier

On je rekao da je ponosan na svoj tim u bijelim mantilima koji je pokazao da i u najtežim okolnostima može sve da ostvari.

– UKC je bolnica 21. vijeka a nedostajala je ova karika – Klinika za kardiohirurgiju. Uspjeli smo na dobrobit naroda – rekao je Đajić.

On je napomenuo da je UKC najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj, koja nije nastala sama od sebe.

– Godinama smo radili na tome kako bi ova zdravstvena ustanova dobili status sa kojim može stati rame uz rame sa drugim najsavremenijim ustanovama – rekao je Đajić.

On je zahvalio svima koji su vjerovali u njegovu viziju, te doprinijeli da se ona i ostvari – ministrima u Vladi Srpske, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, kolegama iz Srbije.