Đajić: Na Manjači proizvoditi zdravu hranu

3
Foto: SRNA

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas da je u Republici Srpskoj veliki porast broja oboljelih od karcinoma vjerovatno zbog loše hrane koja se uvozi i poručio da će se založiti da se na Manjači proizvodi zdrava hrana.

Đajić je naveo da je u Srpskoj prije 18 godina bilo 2.500 ljudi sa malignim oboljenjima, dok ih je danas tri puta više – 7.500.

– Ovo je razlog zbog čega trebamo u Srpskoj svi raditi na proizvodnji domaće zdrave hrane. Vjerujemo da ćemo u tome imati podršku institucija Republike Srpske – poručio je Đajić.

Foto: SRNA

Đajić, koji je prisustvovao manifestaciji „Manjača – mjesto susreta“, rekao je novinarima da podržava razvoj privrede Republike Srpske i da će uložiti sav svoj kapacitet da se na Manjači proizvodi zdrava hrana.

Na manifestaciji učestvuju članovi 26 udruženja građana, sportskih društava i organizacija, te predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka, Centra za razvoj poljoprivrede i sela, te turističkih organizacija Republike Srpske i Banjaluke.

Pokrovitelji manifestacije su Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Banjaluka.