Đajić: Protesti građana zbog nezadovoljstva radom Gradske uprave

6
Foto: SRNA

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić izjavio je da je na današnjem protestnom okupljanju ispred Gradske uprave, u organizaciji ovog odbora, iskazano nezadovoljstvo radom gradske administracije i gradonačelnika Draška Stanivukovića, te pružena podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Đajić je istakao da se u Banjaluci mora raditi bolje, da moraju doći stručni i obrazovani ljudi, ocjenjujući da Stanivuković ovom gradu nije donio ništa dobro.

– Potrošeno je milijardu KM iz gradskog budžeta, podižu se krediti, grad je u smeću, ulice propale, putevi nisu asfaltirani, nije napravljena nijedna fabrika, ni vrtić – rekao je Đajić novinarima.

On je naglasio da je na protestnom okupljanju, na kojem je, kako je naveo, bilo 7.000 građana, iskazana i podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji trpi veliki pritisak međunarodne zajednice i Sarajeva i hrabro se bori za Srpsku.

Đajić je poručio da će novo protestno okupljanje biti organizovano uskoro, kao i da Banjaluka treba da bude u rukama građana.

Foto: SRNA

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da odluku o poskupljenju parkinga u Banjaluci može donijeti samo Skupština grada, te najavio da će pokrenuti ocjenu zakonitosti pravilnika pred Ustavnim sudom Republike Srpske.

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da je Draško Stanivuković gradonačelnik „samo zahvaljujući performansima“.

On smatra da gradonačelnik ne može odlučivati u ime Skupštine grada i da je to nedopustivo.

Protestno okupljanje je proteklo u mirnoj atmosferi, a građani su nosili transparente sa natpisima „Šta nam je ostavio Draško Stanivuković? Poskupljenje smeća“, „Potrošio si milijardu maraka. Imamo prljav i nesređen grad“.

Foto: SRNA