Đajić traži hitnu isplatu naknada porodiljama i zdravstvenim radnicima

12
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić zatražio je od gradonačelnika Draška Stanivukovića hitnu isplatu naknade za porodilje i zdravstvene radnike iz ovog grada.

– Kao ljekar, predsjednik Fondacije „Djeca nam se rađala“, narodni poslanik i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) tražim da gradonačelnik hitno isplati po 500 KM zdravstvenim radnicima i svim porodiljama – rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Đajić je istakao da je ovu odluku donijela Skupština grada, te da je to pravo, ali i potreba i porodilja i zdravstvenih radnika, koji su zaslužili ovakvu naknadu.

– Odluku o isplati naknada zdravstvenim radnicima potvrdio je i Ustavni sud Republike Srpske. Ne trpimo odgađanje i nećemo ga dozvoliti – poručio je Đajić.

Ukoliko naknade ne budu isplaćene u šta kraćem roku, Đajić je naveo da će zatražiti posebnu sjednicu gradskog parlamenta, na čijem dnevnom redu će biti samo ovo pitanje.

Đajić je naglasio da sredstava u gradskom budžetu ima više nego ikada do sada.

– Budžet od 150 miliona KM pojačan je sa 17 miliona KM, a grad je u gorem stanju nego ikada. Moja poruka gradonačelniku je više rada i odgovornosti, a manje kukanja, tužakanja i igrarije – rekao je Đajić.

Ustavni sud Republike Srpske odbacio je Stanivukovićev prijedlog za ocjenjivanje ustavnosti i zakonitosti odluke gradske Skupštine o usvajanju budžeta za 2021. godinu u dijelu koji se odnosi na budžetske izdatke po korisnicima – jednokratna novčana pomoć zaposlenima u zdravstvu na području grada.