Đokić: Remontom u Rudniku i termoelektrani „Gacko“ obezbijeđen dodatni prihod od milion KM

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić istakao je da ove godine obavljen remont u Rudniku i termoelektrani (RiTe) „Gacko“, tri dana prije predviđenog roka, čime je obezbijeđen dodatni prihod od nešto više od milion KM.

Nakon radnog sastanka sa rukovodstvom preduzeća u Gacku, Đokić je Srni rekao da je ove godine u Rudnik i termoelektranu instaliran upravljačko-nadzorni sistem vrijedan oko 900.000 KM.

– Riječ je o najkvalitetnijem doprinosu ovogodišnjem remontu, čime će se na najsavremeniji način obezbijediti upravljačka i nadzorna funkcija u okviru pojedinih proizvodnih procesa u Rudniku i termoelektrani – naglasio je Đokić.

Kada je riječ o poslovanju RiTe, Đokić je napomenuo da se može govoriti o vrlo pozitivnim kretanjima i odnosu kojeg pokazuje i uprava i „Elektroprivreda Republike Srpske“, kao matično preduzeće.

– Očekujemo da će rezultati u narednom periodu biti još bolji. Proizvodnja se očekuje na nivou od 103 odsto planirane, posebno imajući u vidu činjenicu da je remont uspješno završen i obavljen na kvalitetan način – rekao je Đokić.

On je dodao da su resorno ministarstvo, kao i uprava preduzeća, svjesni teškoća i problema koji postoje, posebno u dijelu rudarske proizvodnje, ali da je na sastanku bilo riječi kako ta pitanja rješavati kroz tekući proces rada.

– To znači da će i u narednom periodu stanje pogonske spremnosti Rudnika i termoelektrane biti veoma dobro i da će imati veoma mali broj iskakanja iz sistema, što je bila i karakteristika prethodnog perioda – dodao je Đokić.

Đokić je naveo da je sastanku prisustvovao i generalni direktor „Elektroprivrede“ Luka Petrović.

On je dodao da je danas održana i Skupština akcionara RiTe „Gacko“, na čijem su dnevnom redu bila organizaciona pitanja.

– To se prvenstveno odnosi na promjene statuta gdje se određene organizacione cjeline spajaju i modeliraju nešto drugačije kako bi preduzeće poslovalo u sistemu zaštite na kvalitetniji način – napomenuo je Đokić.

Đokić je dodao da su donesene odluke o izboru članova Nadzornog odbora, jer su pojedinim članovima istekli mandati.