Đoković bi mogao da igra na Rolan Garosu

18

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković bi mogao da zaigra na ovogodišnjem Rolan Garosu iako nije vakcinisan, pošto je Francuska promijenila kovid protokole za ulazak u zemlju i nastupe na sportskim događajima.

Prema novim informacijama, francuska Vlada riješila je da uvede dodatne propise, pa će tako licima koja su preležala kovid 19 u posljednjih šest mjeseci biti omogućeno da borave u toj zemlji i bez vakcine.

To bi značilo da Đoković, ukoliko se ne vakciniše, ne bi mogao da brani titulu osvojenu prošle godine u Parizu, kao što mu je bilo onemogućeno da brani titulu u Melburnu, pošto mu je Australija ukinula vizu, prenosi RTS.

Prije nekoliko dana Francuska je najavila uvođenje novih kovid pravila, prema kojima nevakcinisanim neće biti omogućen ulazak u Francusku, niti učešće u društvenim aktivnostima, uključujući sportske događaje.

Đoković je bio pozitivan na testu na virus korona 16. decembra, dok je 22. dobio negativan.

Otvoreno prvenstvo Francuske na programu je od 22. maja do 5. juna.

U međuvremenu, Đoković bi mogao da igra na takmičenju u Roterdamu, a direktor turnira Ričard Krajiček rekao je da je Đoković dobrodošao i da je najbolji igrač u istoriji.