Đoković: Nadam se da ću uskoro zaigrati u Banjaluci

26
Foto: RTRS

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izrazio je nadu da će uskoro biti u Banjaluci i zaigrati tenis na novootvorenom Nacionalnom teniskom centru.

Đoković je u video-poruci povodom svečanog otvaranja Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci čestitao svima koji su učestvovali u gradnji ovog impozantnog objekta uz žaljenje što nije mogao lično da prisustvuje ovom činu.

– Nadam se da ću u što skorijoj budućnosti moći da posjetim Banjaluku, da igram na novom terenu, da uživam u tenisu i slavljenu sporta, porodice i zdravog života. Svako dobro – poručio je najbolji srpski i svjetski teniser koji se trenutno nalazi u Njujorku.

Njegov otac Srđan Đoković, koji je večaras došao u Banjaluku, rekao je da nije često u ovom gradu, ali da će to u budućnosti ispraviti i on i njegov sin Novak.

– Obećavam da će Novak prvom prilikom, čim se skloni ovaj virus koji nas je sve sputao, doći ovdje, nadam se da će to biti već na proljeće – istakao je Srđan Đoković.

On je dodao da je tenis sport koji ujedinjuje ljude, da je priznat u cijelom svijetu, te da sve zemlje ove regije treba da su ponosne što imaju najboljeg tenisera svijeta.

Foto: SRNA

Predsjednik Teniskog savez Republike Srpske Draško Milinović zahvalio je Srđanu i porodici Đoković što svih ovih godina sarađuju sa Teniskim savezom Republike Srpske.

On je dodao da je odluka o gradnji terena donesena uoči početka turnira Adria tur, te je zahvaljujući institucijama Republike Srpske to postignuto u rekordnom roku.

– Sve je rađeno po najvećim svjetskim standardima i od ovog trenutka ATP mastersi mogu da se igraju u Banjaluci – poručio je Milinović.

Foto: SRNA

Sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić rekao je da je velika čast prisustvovati svečanom činu otvaranja Nacionalnog teniskog centra.

On je istakao da je Banjaluka teniski grad, koja je dala velike tenisere kakvi su Bojan Vujić i Nikolina Jović.

– Pomalo sam ljubomoran jer Beograd i Srbija nemaju ovakav centar. Ljubomoran sam i na ovdašnji Čelendžer na kojem su igrali naši najbolji teniseri – naglasio je Bolić u Banjaluci.

Foto: SRNA

Simboličnim udarcima teniskim reketom mlada teniserka Tea Kovačević iz Gradiške simbolično je proglasila otvorenim Nacionalni teniski centar u Banjaluci.