Đoković pobijedio Dimitrova i povredu

12
Foto: @atptour/Twitter

Novak Đoković savladao je Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:4, i u sljedećem kolu će igrati protiv domaćeg tenisera Aleksa de Minora.

Đoković je u napornom meču uspio da se izbori i sa bugarskim teniserom i sa povredom, pa je nakon više od tri sata igre uspio da se domogne osmine finala Otvorenog prvenstva Australije.

Đoković je jako naporan prvi set uspio da osvoji tek nakon pete set-lopte. Iako je lako osvojio brejk na početku susreta i čuvao prednost, u nastavku vidjelo se da će Novak imati sve više problema jer je Dimitrov manje griješio kako je meč odmicao.

Bugarski teniser se pri rezultatu 5:3 za Đokovića prvo odbranio na svoj servis, a potom je uzeo i brejk Đokoviću i unio neizvesnost.

U nastavku je igran taj-brejk u kom je Đoković prvo uspio da izbori dva mini-brejka da bi Dimitrov to vratio i unio dodatnu nervozu.

Drugi set bio je rezultatski lakši nego prvi. Još jednom su brojevi bili daleko na strani Đokovića, koji je na brejk morao da čeka sve do šestog gema. Baš kao u prvom setu, Dimitrov je veliki broj grešaka kompenzovao veoma agresivnom igrom sa osnovne linije.

Imao je Novak tri prilike da oduzme servis protivniku i ranije, ali ih nije iskoristio. Srećom, u drugom setu srpski teniser bio je siguran na svoj servis i nije dozvolio protivniku nijednu priliku za brejk i da ponovi scenario iz prethodnog seta. Đoković je u drugom setu napravio svega tri neiznuđene greške.

Đoković je treći set otvorio kao prvi, uzeo je brejk u prvom servis-gemu rivala, nakon čega je poslije velike borbe odbranio naredni gem da bi ponovo napravio brz brejk i poveo sa 3:0.

Uslijedila su dva loša servis-gema Đokovića poslije kojih je Dimitrov prišao na 4:3. U nastavku meča obojica tenisera bili su sigurni na svoj servis pa je Đoković osvajanjem trećeg seta sa 6:4 osigurao kartu za meč osmine finala u kom će igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora, koji je u tri seta dobio francuskog tenisera Benžamena Bonzija.