Đoković za desetku, novo finale za Novaka u Australiji

12
Foto: @atptour/Twitter

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobijedio je Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 u setovima (7:5, 6:1, 6:2) i plasirao se u svoje deseto finale Australijan opena.

Kao što su mnogi i očekivali, Novak je sa 3:0 pobedio Tomija Pola i plasirao se u 10. finale u Melburn parku.

Odličan početak meča Đokovića koji je brzo stigao do 5:1, imao i set loptu, a onda je krenula rasprava sa sudijom koja mu je potpuno poremetila koncentraciju i sve je krenulo nizbrdo. Pravo je čudo da se čak 17 neiznuđenih grešaka Đokovića do tog momenta nisu odrazile na rezultat. Prvu priliku da se vrati u set iskoristio je Tomi Pol koji je odmah podigao nivo igre, smanjio broj grešaka i došao do 5:5. Srećom, Novak se nakon serije Amerikanca vratio mislima u meč i napravio novi brejk u pravom momentu za 7:5.

Dva puta je Đoković u drugom setu oduzimao servis protiniku, a jedini teži gem bio je treći, kada je srpski teniser morao da spasava dvije brejk lopte. Izdržao je i to Novak i uspio da nastavi niz dobijenih gemova koji je započet krajem prvog seta (sedam gemova zaredom osvojio je Novak). Na kraju Novak je sigurno odservirao za konačnih 6:1 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Baš kao i u drugom setu, Đoković je u trećem prlilično lako stigao do 4:0 uz dva brejka, a onda usporio ritam na servis protvnika. Pokušavao je da skrati poene, da napravi neki ritern viner i strpljivo čekao svoje servis gemove kako bi završio meč.

Na kraju 7:5, 6:1, 6:2 za novo finale u Australiji i trinaesti međusobni duel sa Stefanosom Cicipasom koji je u polufinalu bio bolji od Rusa Karena Hačanova sa 3:1 u setovima.