Đukanović i Krivokapić razmijenili oštre poruke: Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane intelektualaca, a ne šefova narko-kartela

11
Foto: AP/Risto Božović

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsjednik te države Milo Đukanović razmijenili su oštre poruke preko društvene mreže Tviter, poslije sahrane umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića kojoj je prisustvovao Krivokapić sa još nekoliko članova Vlade.

Đukanović je poručio da je „Krivokapić sa pola Vlade bio na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja države i crnogorskog naroda“.

– Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku „Vjerovali ili ne“. Šta je Crna Gora dočekala… – napisao je Đukanović na Tviteru.

– Premijer sažaljivo moli za malo privatnosti. Za razumijevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone. A ne kaže šta će premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske vjeroispovijesti, onog istog koji je ne tako davno prijetio da će nam, ako se naljute, i mošti Svetog Vasilija oteti i prenijeti u Hercegovinu – napisao je takođe Đukanović na Tviteru.

Krivokapić je u odgovoru saopštio da zna da Đukanovića „boli što je ujedinjena obespravljena Crna Gora rekla da ne želi više ni DPS niti njega kao predsjednika Crne Gore“.

– Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21. vijeka. Zamislite da joj zvaničnici idu na sahrane vođa narko-kartela ili bjelosvjetskih tajkuna? Žao mi je što predsjednik Đunaković još nije oprostio Crkvi i njenim vladikama što je obespravljeni narod Crne Gore najprije uspravila, pa objedinila, ne pitajući ko je koje nacije i ko je koje vjere. Znam da ga boli što je takva ujedinjena obespravljena Crna Gora rekla da ne želi više ni DPS a uskoro će reći i predsjedniku šta milsi o njemu. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ta ljutnja ne bi trebalo da traje baš tako dugo – napisao je Krivokapić na Tviteru.